Terug naar beginpagina

Ons consortium: De Poort van Schiphol / Onze partners / Meer besmette bouwprojecten

Onze vestigingen / Onze agenda / Onze nieuwsbrief ontvangen / E-mail

BAM en De Poort van Schiphol, ofwel De Poort naar de Hel

De bouw van 'Justitieel Complex Schiphol' is in volle gang. BAM moet de uitzetbajes eind 2012 opleveren.

Het logo van De Poort van Schiphol is bekend geworden door een publicatie op Indymedia op 6 januari 2011.

6/1/11: Publicatie van documenten

Een actiegroep die zich 'Stop Justitieel Complex Schiphol' noemt publiceerde op 6 januari 2011 een PDF bestand met daarin onder andere informatie over de beveiliging van de bouwplaats. Werkgroep Stop Deportaties wist uit eigen waarneming al dat de bouwplaats zwaar wordt beveiligd met een hekwerk met alarm en schrikdraad, camera's en felle bouwlampen.

"Per ongeluk in goede handen gevallen: documenten over Justitieel Complex Schiphol dat wordt gebouwd door BAM met het consortium De Poort van Schiphol.

KaBAM! Interessante details over beveiliging van de bouwplaats door het Duitse bedrijf Feldhaus Uhlenbrock. Technische tekeningen van hekken en toegangen met stroomvoerende detectie. Een gedetailleerde plattegrond van een deel van het cellencomplex. Vergaderverslagen met quotes als: ďBoomgaard plakt reclame op materieel af in verband met actievoerdersĒ. Planning. En meer ' besmette bedrijven'."


De publicatie van DIT PDF BESTAND geeft nog wat meer prijs en niet alleen over de beveiliging!

Geheimzinnigheid en beveiliging zullen het verzet niet tegenhouden.

BAM zit overal en zal zich niet aan acties kunnen onttrekken! Intussen hoopt Werkgroep Stop Deportaties zo veel mogelijk informatie over de bouwplannen te achterhalen en vraagt daarbij ieders hulp.
Met een beroep op de WOB lukte het Werkgroep Stop Deportaties in september 2010 al om in elk geval kopieŽn te krijgen van de bouwplannen die ter inzage lagen bij de gemeente Haarlemmermeer. Deze plannen waren echter verre van volledig. De gemeente zei dat de 'veiligheid van de staat' in het geding zou zijn als WSD van te veel details zou kennis nemen.

Er ontbraken tekeningen, brandveiligheidsmaatregelen, en namen van betrokken bedrijven en architect(en). Wat we in bezit hebben, zullen we de komende tijd voor zover mogelijk online zetten. Een voorproefje vind je in de kop van deze pagina: 25 isoleercellen op de vierde verdieping van gebouw B (zie overgetrokken plattegrond hieronder).

Download PDF met informatie over de bouwplannen

Bij De Poort van Schiphol moeten wel meer bedrijven betrokken zijn dan alleen BAM. Grote onbekende is vooral de architect. Maar er zijn nog wel meer onbekende bedrijven die zich hullen in stilzwijgen en verschuilen achter de rijksgebouwendienst, BAM, en de AIVD.

TIP WERKGROEP STOP DEPORTATIESMeer informatie:

Welke bedrijven zijn er nog meer bij betrokken?

Bekijk ook:

Overheid en besmette bedrijven: De Schandpaal

De bedrijven van consortium DC16

De bedrijven die werkten voor het consortium DC16

De blacklist nieuwbouw gesloten centrum Steenokkerzeel (BE)[advertentie]

Nieuwbouw Justitieel Complex Schiphol

Schiphol Airport
krijgt dankzij BAM
meer ruimte voor
detentie en deportatie